“Mindenek fölött
Légy hű magadhoz: így, mint napra éj,
Következik, hogy ál máshoz se léssz.”

Shakespeare

 

Ki vagy Te, és hogyan hozhatod ki magadból a legjobbat

A rovat eredeti címének a W.A.Y. angol betűrövidítést szántam, mert ez egyszerre fejezi ki az ide tartozó fejlesztések mindkét területét.

Egyrészről jelentheti a „Who Are You?” kérdést, ami minden önmagunkra irányuló feltáró és fejlesztő munka alapkérdése.

Másrészről – persze pontok nélkül – jelentheti azt, hogy hosszú utat kell megtenned addig, míg önfejlesztésfeltárod magadban meglévő valódi erősségeidet, illetve őszintén számbaveszed azokat a területeket, amelyek fejlesztésre szorulnak. Megtanulhatod elfogadni jelenlegi önmagad, és erre az elfogadásra alapozva elvégezheted a kívánt önmagadhoz vezető önfejlesztést. A folyamat végén elérheted azt az énállapotot, amellyel elégedett vagy, és amit már szívesen megmutatsz a világnak.

Vagyis kijelölheted és végigjárhatod az önkiteljesítéshez vezető utadat!

„Légy hű magadhoz…” – mondja Shakespeare, és cserébe azt ígéri, hogy akkor máshoz sem leszel álságos. Hadd tegyem hozzá, hogy aki hű magához, az önmagát sem csapja be.

Reálisan látja, és valódi értékén becsüli önmagát. Így tud fejlődni is, önfejlesztési irányokat és célokat kitűzni, és azokat megvalósítani.


Ebben tudlak segíteni.

 

  • Segítek önismereti és önbecsülési problémáid megoldásában, ha ezeken a területeken problémákkal, bizonytalanságokkal, elakadásokkal küszködsz, illetve fejleszteni szeretnéd magad. Bővebben itt.
  • Segítek az önmagad elfogadásában, ami minden fejlődés alapja. Többet itt olvashatsz.
  • Segítek abban, hogy necsak elfogadd magad, hanem becsüld és tiszteld, sőt szeresd is, ami alapvetően határozza meg a világhoz és másokhoz való viszonyulásodat. Az önfejlesztésről itt találsz többet.
  • Segítek annak az énképnek (self-image) a kialakításában, aminek megmutatásával egyszerre maradhatsz önmagad, és érheted el azt, hogy a világ elfogadjon. Énképed megmutatása a saját egyéni márkád. Kialakítása: a Personal Branding.
  • Segítek az asszertivitás elsajátításában, hogy úgy tudd érvényesíteni vágyaidat és akaratodat, hogy az mások érdekeivel összhangban valósuljon meg. Itt tudhatsz meg többet.

Igen, tanulnunk kell ezeket is, mint minden mást az életben, és soha nem késő elkezdeni.

.